latinica  ћирилица
03/10/2017 |  07:50 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а јутарња магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Посебан опрез неопходан је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина због могућих одрона камења и земље на коловоз.

Због санације тунела "Каловита брда" на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Бијељина-Главичице саобраћај је обустављен за сва возила због изградње канализационе мреже.

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова због чега су на снази обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ јутрос густа магла мјестимично смањује видљивост у вишим предјелима, као и у котлинама и уз ријечне токове.

Због асфалтирања регионалног пута Живинице-Међаш од 8.00 до 16.00 часова биће повремених обустава саобраћаја.

Санациони радови успоравају одвијање саобраћаја на магистралном путу М-17, код градског моста у Коњицу, као и у мјесту Доњи Хаџићи. Током дана, на оба локалитета саобраћај се одвија једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Стара Градишка сужен је коловоз због радова у Хрватској, па се на граничном прелазу Градишка/Стара Градишка може очекивати спорије одвијање саобраћаја.

Извор: СРНА