latinica  ћирилица
03/10/2017 |  10:42 ⇒ 04/10/2017 | 07:59 | Аутор: РТРС

Експлодирао аутомобил у Бањалуци, није у питању тероризам (ФОТО/ВИДЕО)

Код бањалучког Ребровачког моста, у пријеподневним часовима, експлодирао је аутомобил марке "мерцедес". Чуло се неколико експлозија, а изгорјела су три возила.
Пожар у Бањалуци код Ребровачког моста - Фото: РТРС
Пожар у Бањалуци код Ребровачког мостаФото: РТРС

Власник уништеног возила и пролазник, који су повријеђени у нападу, након љекарског прегледа у УКЦ-у пуштени су на кућно лијечење. Осим мерцедесa под који је бомба постављена још два возила на паркингу су изгорјела.

Поводом овог догађаја, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач одржао је конференцију за медије, рекавши да се ово дјело не може довести у везу са тероризмом, те да је ријеч о циљаном нападу на једно лице.

- Постављена је експлозивна направа, ручна бомба на потез - рекао је он, додавши да су при том лакше повријеђена два лица, возач аутомобила и случајни пролазник који су рањени парчадним дејством бомбе.

- У експлозији је дошло до запаљења три возила која су у потпуности уништена - потврдио је министар.

Директор полиције Дарко Ћулум је рекао да се ради о кривичном дјелу убиство у покушају и да је лице над којим је извршен напад од раније познато полицији, која је у два наврата против њега поднијела извјештај о почињеним дјелима- изазивање опште опасности те угрожавање саобраћаја.

Ћулум је рекао да је у току увиђај који врши Одјељење за тешки и организовани криминалитет, након чега ће бити познато више детаља о овом нападу.

За РТРС је потврђено да је један од повријеђених власник аутомобила, професор физичког васпитања Спасо Шакота.

Шакота, бањалучки професор који је јутрос рањен у експлозији бомбе под његовим возилом осуђен je данас поподне на шест мјесеци затвора због блудничења над ученицама. Пресуда је донесена у Основном суду у Бањалуци, одакле је Шакота  изведен, те га је одвезла полиција.

Јутрошњи пожар је након интервенције ватрогасаца угашен. Према изјавама очевидаца од јутрос, аутомобили су потпуно изгорјели, а неколико пословних простора је оштећено.

Очевици су рекли да су се јутрос чуле четири експлозије.

На лице мјеста су одмах дошли министар Лукач и директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

 Полиција и тужилаштво утврђују који су мотиви и ко су починиоци овог напада.