latinica  ћирилица
03/10/2017 |  11:47 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Брчаци поносни на своју Бранкицу (ВИДЕО)

Брчко и Брчаци поносни су на златну одбојкашицу Бранкицу Михајловић. Кажу, увијек је давала свој максимум, сада у репрезентацији Србије, а прије у Женском одобојкаком клубу "Једниство".
Бранкица Михајловић (Фото: CEV) -
Бранкица Михајловић (Фото: CEV)

Бивше саиграчице Бранкице Михајловић из ЖОК "Једнисво" из Брчког, истичу да су веома поносне на прослављену одбојкашицу, која је стасала са њима на паркету и постала примјер свима.

"Бранкица се већ као дјевојчица придружила првом тиму, а ми као старије смо знале на млађе играчице да се изгаламимо када погријеше. Изгледа да је то утицало на њих, а нарочито на Бранкицу што ју је осоколило да постане једна од најбољих одбојкашица у Европи, па и у свијету", рекла је Дијана Васић, бивша саиграчица Бранкице Михајловић из ЖОК "Јединство", Брчко.

Такође Бранкичина бивша саиграчица из Брчког и њен први капитен на почетку каријере Сандра Митровић, истиче да сви и појединци, и клуб и град требају да буду поносни што имају своју одбојкашицу свјетског ранга.

У дому Михајловића, више су него поносни на резултате своје кћерке. Кажу, сви их зову и честитају. Тако је било и за сребро са Олимпијаде, а исто и за освојено злато са Европског првенства.

Отац Милорад Михајловић каже да би сваки родитељ желио да му дијете буде успјешно.

"Ми имамо срећу што је Бранкица постигла велике резултате. Ипак, одбојка је колективни спорт и Бранкица је само појединац у групи која је освојила злато", каже отац.

Мајка Мара истиче да је Бранкица заслужила златну медаљу јер је увијек жељела побједу и успјех, а они су је, каже, у томе цијело вријеме подржавали.

А, тек колико Бранкичини успјеси значе њеној сестри, посебна је прича. Петра Михајловић каже да је њена сестра њен највећи понос, и да јој је част када јој прилазе људи да јој честитају.

Честитке Бранкци Михајловић стигле су и од градоначелника Брчког, Синише Милића.