latinica  ћирилица
03/10/2017 |  19:29 | Аутор: РТРС

Вучић не очекује реакцију Брисела на најављено писмо Београда

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да не очекује да ће Брисел реаговати на најављени допис Београда због става ЕУ да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити, јер је Шпанија чланица ЕУ, али да је његова дужност да брани интересе Србије.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Вучић је послије састанка у Варни с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, рекао да су на том скупу сви говорили о ставу Европске комисије, који се не може објаснити.

Осврћући се на образложење Европске комисије, Вучић је поновио да није чуо да се међународно право примјењује на чланице ЕУ и на нечланице, нити постоји било која резолуција УН која спомиње могућност сецесије Косова и Метохије.

- Ми смо због њихове нечисте савјести принуђени да слушамо којешта, док Албанци могу да раде и причају шта им падне на памет, јер имају моћне заштитнике. Србију нико не штити. Наш посао је да штитимо своју земљу - рекао је Вучић.

Он је додао да би било у реду да у ЕУ признају да су се огријешили о Србију и 1999, 2004. и 2008. године, али да сумња да ће се то догодити.

Извор: СРНА