latinica  ћирилица
03/10/2017 |  20:48 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

ОФК Београд побједник Меморијалног турнира "Др Милан Јелић"

Београдски Фудбалски клуб ОФК Београд побједник је Меморијалног фудбалског турнира "Др Милан Јелић" који је одржан у Модричи у знак сјећања на некадашњег предсједника Републике Српске.
ОФК Београд - Фото: СРНА
ОФК БеоградФото: СРНА

Београђани су бољим извођењем једанаестераца у финалу одиграном вечерас савладали екипу Звиједа 09, из Етно-села Станишић код Бијељине.

Треће мјесто припало је ФК Алфа Модрича, који су послије резултата 1:1, били успјешнији у извођењу једанаестераца од ФК Сарајево, из Сарајева.

Пехар у трајно власништво и прелазни пехар фудбалерима ОФК Београд уручио је Петар Јелић, предсједник клуба Алфа Модрича.

Он је затварајући манифестацију, на којој су учествовали кадетски тимови 11 фудбалских клубова из Србије, БиХ и Републике Српске, рекао да је презентован добар фудбал и фер надметање младих фудбалера.

За најбољег играча на турниру проглашен је Никола Станковић, капитен побједничког тима.

Дводневни турнир, који је одржан по осми пут организовао је ФК Алфа Модрича на стадиону, који носи име Милана Јелића, бившег предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ.

На турниру су наступиле млађе селекције фудбалских клубова ОФК Београд и Црвена звезда из Београда, Звијезда из Градачца, Сарајево из Сарајева и Братство из Грачанице, те клубова Озрен из Петрова, Љубић из Прњавора, Слога из Добоја, Борац из Шамца, Звијезда 09 из Етно-села Станишић и домаћина Алфа Модрича.

Организацију турнира подржао је кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и начелник општине Модрича Младен Крекић.

Извор: СРНА