latinica  ћирилица
03/10/2017 |  22:05 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Решић за РТРС: Евидентирани квалитетни помаци (ВИДЕО)

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић гостујући у нашем Дневнику плус рекла је да је то министарство задовољно тиме што да за годину дана у Српској ниједна локална заједница није била блокирана, те да није било незаконитог запошљавања.
Лејла Решић - Фото: РТРС
Лејла РешићФото: РТРС

За годину дана у Српској је дошло до квалитетнијих помака, те повећања одговорности, навела је Решићева.

Говорећи о Комисији за анализу стања у локалним самоуправама у вези са спровођењем закона о локалној самоуправи и о службеницима у органима јединице локалне самоуправе, која је данас почела са радом, министарка је навела да анализа има савјетодавни карактер у циљу унапређења сарадње ресорног министарства и локалних заједница.

Комисија ће сачинити квалитетну анализу да би се утврдиле које су то евентуално законске одредбе које праве недоумице локалним заједницама.

Решићева је навела да изразито неразвијене и неразвијене локалне заједнице имају проблема због недостатка одређених кадрова, те да ће на терену бити сагледано стање броја запослених на одређено и неодређено вријеме.

Након завршетка рада Комисије, како је истакла, биће сачињене препоруке за сваку локалну заједницу у Српској и одређен разуман рок за отклањање проблематике.