X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Сергеј Лавров у Бањалуци
04/10/2017 |  10:26 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Ухапшена два лица због постављања бомби под возило на Ребровцу (ВИДЕО)

Због подметања бомбе под аутомобил у бањалучком насељу Старчевица, полиција је привела двојицу осумњичених. Незванично, првоосумњичени је Ненад Берић, док се за саучесништво терети Александар Савић.
МУП - прес - Фото: РТРС
МУП - пресФото: РТРС

Мотив напада је сукоб у вези са нелегалним пословима, које је Берић имао са Спасом Шакотом, под чије возило је постављен експлозив.

Oсумњичени Ненад Берић, након хапшења, признао је постављање експлозива под Шакотин аутомобил, кажу у полицији. Иако је мотив био лични однос, начин на који је почињено кривично дјело посебно је бескрупулозан, каже министар Лукач, с обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном дијелу града.

"Ради се о кривичном дјелу убиство у покушају. Лице које је то извршило свакако заслужује сваку врсту осуде јавности, али и од стране закона и надам се да ће таква пресуда и бити", додао је Лукач.

Берић је експлозив поставио у току ноћи, а активиран је када је Шакота покренуо аутомобил. Осим Шакоте, повријеђен је пролазник. Још два аутомобила потпуно су изгорјела, а два оштећена, док је велика материјална штета проузрокована и на пословним просторима и становима у оближњој згради.

"Оно што вам могу рећи је да су постављене 4 бомбе испод аутомобила и ескползија је наступила када је оштећени покренуо аутомобил. Значи 4 одвојенe ручне бомбе", навео је начелник Управе за организовани и тешки кириминалитет у МУП-у Републике Српске Дарко Илић.

Сви учесници од раније су познати полицији. Берић је био и честа тема медијских црних хроника, јер је прије неколико година платио двојици саучесника да његову бившу дјевојку поспу соном киселином, а забиљежено је и да је уцјењивао једну Бањалучанку, тражећи сексуалне услуге у замјену за посао. Нападнути Спасо Шакота управо јуче је осуђен на 6 мјесеци затвора, јер је као професор у средњој Технолошкој школи сексуално узнемиравао ученице.