latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:39 | Аутор: РТРС

СДС аплицирала за чланство у Европској народној партији

Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица рекао је очекује да Политичка скупштина Европске народне партије /ЕПП/ у што скоријем периоду разматра апликацију СДС да би ова странка што прије постала дио породице европских народњачких партија.
Говедарица са делегацијом Политичке скупштине ЕНП - Фото: СРНА
Говедарица са делегацијом Политичке скупштине ЕНПФото: СРНА

 Током састанка у Сарајеву са делегацијом ЕПП-а, коју је предводио предсједник Жозеф Дол, Говедарица је истакао да је СДС снажно опредијељен за пријем у чланство организације ЕПП-а.

Он је нагласио да је СДС модерна политичка организација која баштини демохришћанске вриједности и европске стандарде у функционисању и да као таква заслужује да буде дио ЕПП-а као највеће групације политичких партија у Европи.

На састанку је разговарано и о тренутној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из СДС-а.

Предсједник ЕПП-а Жозеф Дол истакао је проблем демографије као највећи у БиХ, те навео да се број младих који напуштају БиХ и одлазе у Европску унију из године у годину повећава.

Делегацију ЕПП-а чинили су и шеф кабинета предсједника ЕПП-а Бренда Фурније и Секретар за спољне послове ЕПП-а Патрик Волер, а СДС функционери ове странке Младен Босић и Драган Мектић, те предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић.

Извор: Срна