X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
04/10/2017 |  14:15 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Чувени руски редитељ у Београду

Карен Шахназаров, чувени руски редитељ, сценариста и продуцент, долази у Београд поводом премијере филма "Ана Карењина, Сјећања Вронског", заказане за 12. октобар у Дворани Културног центра.
Карен Шахнаразов (Фото:.wikimedia.org) -
Карен Шахнаразов (Фото:.wikimedia.org)

Радња филма "Ана Карењина, сјећања Вронског" одвија се у вријеме руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спасава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском. Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасио живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице.

Из богате биографије успјешног редитеља, који је годинама директор МОС филма, издвајају се филмови "Бијели тигар", који је 2012. године био руски кандидат за Оскара за најбољи филм на страном језику.

Значајан успјех остварили су и филмови "Word No.6" као и "Courier".

Шахназаров је поводом доласка у Београд истакао да веома цijени српску кинематографију и додао: "Много тога ме везује за Југославију, за Србију. Имам и пуно пријатеља код вас, а и сам Београд је јако важан град за сваког руског редитеља. Буквално сам све своје филмове приказивао у Србији", рекао је руски редитељ.

Тим поводом, синоћ је у Београду отворена изложба фотографија глумица које су кроз историју играле популарну хероину.

Сви који буду посјетили изложбу уживаће у фотографијама Кире Најтли, Грете Гарбо, Вивијен Ли и осталих познатих глумица, као и у пројекцији кратког филма који приказује сцене трагичног краја Ане Карењине из преко 20 остварења која су снимана кроз историју.

Идеја изложбе је да се актуелна биоскопска публика подсјети великих звијезда које су до сада играле лик Ане Карењине, а пред премијеру правог спектакла редитеља Карена Шахназарова.

Извор: Танјуг