X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
04/10/2017 |  14:56 ⇒ 05/10/2017 | 07:35 | Аутор: РТРС

Бањалука дочекала златне српске одбојкашице, пријем код Додика (ФОТО/ВИДЕО)

Одбојкашице из Српске које су наступајући за репрезентацију Србије освојиле златну медаљу на Европском првенству у Бакуу, Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, стигле су у Бањалуку.
Дочек одбојкашица испред Палате - Фото: РТРС
Дочек одбојкашица испред ПалатеФото: РТРС

Златне српске одбојкашице дочекао је велики број дјеце, те одбојкаши и одбојкашице из Републике Српске.

Након фотографисања са присутнима, одбојкашице је примио предсједник Српске Милорад Додик у Палати Републике.

Одбојкашица код предсједника Српске Милорада Додика

- Необично и велико задовољство што сам домаћин златним одбојкашицама Тијани и Бранкици и предсједницима Одбојкашким свезима Србије и Републике Српске, нагласио је Додик. Хвала и Јелени Благојевић која је изостала, а која је такође из Републике Српске. Као предсједник Републике одлучио сам да одбојкашицама додијелим по 20.000 марака. Поносан сам што у репрезентацији Србије у разним спортовима учествују бројни спортисти из Српске. Желим им успјех у спортовима у клубовима и репрезентацији. Хвала им што су уз бројне обавезе, нашле вријеме да дођу у Бањалуку. Постоји Иницијатива да се у закону уведе институт националних пензија за спортисте попут златних одбојкашица, поручио је Додик.

Пријем код предсједника Додика

- Хвала што сте дошли да нас бодрите. Хвала предсједнику на издвојеном времену. Финансије нису разлог нашег доласка, желимо да пробудимо свијест за бављењем овим спортом, каже Бранкица Михајловић, одбојкашица.

Дочек одбојкашица у Бањалуци

- Хвала предсједнику Додику на дивном дочеку. Ово је традиција. Били смо овдје и прошле године и надам се да ће оваквих повода за долазак бити још. Хвала читавој Срспкој на несебичној подршци, истакла је Тијана Бошковић.

Дочек одбојкашица у Бањалуци

Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су се нашле у идеалном тиму Европског првенства, поријеклом су из Републике Српске.

Дочек одбојкашица у Бањалуци

Бошковићева је проглашена за најбољу одбојкашицу Европског првенства, а Михајловићева за најбољег примача.

Одбојкашице Србије побиједиле су у финалу Европског првенства репрезентацију Холандије резултатом 3:1.