latinica  ћирилица
05/10/2017 |  14:19 | Аутор: РТРС

Допис НСРС МУП-у упућен у складу са процедурама које се примјењују 20 година

Народна скупштина Републике Српске је 1. септембра доставила допис Министарству унутрашњих послова Српске у вези са одржавањем сједнице која је била заказана за 12. септембар у истој форми и према процедури која се примјењује у протеклих 20 година и то је једини допис који је у вези са том сједницом упућен МУП-у, пише портал "Српскаинфо".
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

"Обавјештавамо вас да ће 21. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске бити одржана у уторак, 12. септембра 2017. године са почетком у 10.00 часова, у сали за сједнице Народне скупштине. Смјештај и исхрана за народне посланике и госте који присуствују сједници Народне скупштине обезбијеђени су у хотелу 'Босна' у Бањалуци. На основу свега наведеног, молим Вас да предузмете неопходне безбједносне мјере за успјешно организовање сједнице", наводи се у допису који је је у посједу "Српскаинфо".

Исти извор наводи да је ово једини допис који је из Народне скупштине Републике Српске упућен МУП-у, а који је у петак, 1. септембра потписао генерални секретар Народне скупштине Марко Аћић.

Народни посланици кажу да је процедура обавјештавања иста 20 година и да генерални секретар увијек и пред сваку сједницу у складу са законом и Пословником обавјештава МУП о одржавању сједнице парламента.

Поред тога што је МУП по Уставу и закону дужан да обезбјеђује институције, врши процјену безбједности и омогући несметан рад, Народна скупштина нема ни властиту службу обезбјеђења, наводи овај портал.

Партија демократског прогреса објавила је данас снимак из Народне скупштине Републике Српске за који кажу да потврђује да су полицајци у ову институцију 13. септембра позвани према налогу предсједника парламента Српске Недељка Чубриловић

У Народној скупштини и кабинету предсједника парламента нису жељели да коментаришу наводе ПДП-а.

"Не могу се све лажи коментарисати", рекли су за портал "Српскаинфо".

Извор: СРНА