latinica  ћирилица
05/10/2017 |  16:20 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

ЦИК БиХ: Циљ дигитализација изборног процеса

Циљ одржавања серије округлих столова о теми "Дигитализација изборног процеса у БиХ" јесте допринос јавној расправи о могућностима модернизације и дигитализације изборног процеса у БиХ, саопштено је данас из Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Централна изборна комисија БиХ, Спољнотрговинска комора БиХ и Министарство транспорта и комуникација БиХ организују округле столове како би биле сагледане могућности домаће информатичко-комуникационе технолошке индустрије у погледу имплементације најновијих технолошких рјешења примјењивих у изборима у свијету и у БиХ.

"Неспорно је да БиХ има довољно капацитета, како интелектуалних, експертских тако и материјалних да дигитализацију цјелокупног изборног процеса учини реалном. Нове технологије у изборима нам нуде и убрзану изборну реформу", напомиње се у саопштењу ЦИК-а БиХ.

Први округли сто одржан је јуче у Сарајеву, а уводничари су били члан ЦИК-а Суад Арнаутовић и предсједник ИКТ асоцијације Спољнотрговинске коморе БиХ Брано Вујичић.

Серија округлих столова о теми "Дигитализација изборног процеса у БиХ", предвиђа њихово одржавање и у Бањалуци и Мостару

Извор: СРНА