latinica  ћирилица
10/10/2017 |  07:59 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави, одрони преко планинских превоја

У појединим крајевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мокри и клизави, магла смањује видљивост на дионицама у западним и сјеверозападним крајевима, а на путевима кроз усјеке и преко планинских превоја могући су одрони.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У тунелу Каловита брда, на магистралном путу М-5, дионица Љубогошта-Пале, саобраћај је, због санационих радова, потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута М-14.1 Бијељина-Главичице /улице 27 марта и Српске војске у Бијељини/ саобраћај је, због извођења радова на канализационој мрежи, обустављен за све категорије возила. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Ради безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У првој фази, која ће трајати до 31. октобра, нема значајних измјена у одвијању саобраћаја, јер радови неће бити извођени на магистралном путу, па ће само доћи до успоравања саобраћаја.

У другој фази, од 1. новембра до 30. априла, саобраћај ће бити преусмјерен на обилазни пут са десне стране /из правца Брчког/.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута М-6.1, на дионици /374 Невесење један - Невесиње два/ у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 /општина Добој/, на магистралном путу М- 14,1 Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова, саобраћај ће се одвијати на начин 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Р-476 дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Из АМС наводе да наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до завршетка комплетне дионице аутопута Бањалука-Прњавор.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка- Градишка, тако да се на овом прелазу током дана могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА