latinica  ћирилица
11/10/2017 |  09:19 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Електропривреда Српске: Нема поскупљења струје, али ће рачуни бити већи!

Струја у Републици Српској неће поскупјети и ниједно зависно предузеће из система "Електропривреде Републике Српске" није поднијело захтјев Регулаторној комисији за енергетику за промјену цијене електричне енергије, саопштено је из овог предузећа.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Додају како су они друштвено одговорна компанија која неће дозволити још један удар на џепове грађана Републике Српске у наредном периоду.

"Просјечна цијена електричне енергије за домаћинства по киловат часу у протеклих шест мјесеци износила је 13,1 пфенинга и то је једна од најјефтинијих цијена електричне енергије како у региону, тако и у Европи. Електропривреда Републике Српске и даље ће бити најјефтинији понуђач и сигуран снабдијевач свих својих купаца", саопштено је из Електропривреде.

Појашњавају како се увећање цијене на рачунима за електричну енергију од 0,7 одсто не односи се на цијену електричне енергије.

"Ради се о посебној накнади која не представља приход Електропривреде Републике Српске нити њених зависних предузећа. У складу са директивама ЕУ, БиХ и Република Српска преузеле су обавезу увећања удјела електричне енергије произведене из обновљивих извора, дакле ради се о намјенским средствима путем којих се врши плаћање у систему подстицаја", саопштено је из службе за информисање овог предузећа.