latinica  ћирилица
14/10/2017 |  10:31 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Сарајево- Настављен штрајк здравствених радника

Здравствени радници у Кантону Сарајево, незадовољни сатницом и коефицијентом према којем се она израчунава, наставили су и данас штрајк.

Такође, и здравствени радници из других кантона најавили су да ће ступити у штрајк упозорења јер су незадовољни условима рада.

Федерални медији подсјећају да су представници Синдиката здравства Кантона Сарајево разговарали јуче са кантоналним премијером Елмедином Конаковићем и представили му своје захтјевем тражећи 22 милиона КМ, уколико се жели да штрајк буде прекинут.

Здравствени радници у сарајевском кантону траже повећање сатнице на 2,75 КМ, за шта ће требати обезбиједити тих 22 милиона КМ.

Током штрајка, који ја започео јуче, у Сарајеву ће радити Хитна помоћ, Завод за трансфузиону медицину, Неуропсихијатрија и апотеке и примаће се само најугроженији пацијенти.

У штрајк су ступили само чланови Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево, док остали раде без застоја.

Главни одбор Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево саопштио је јуче да се здравство у Федерацији БиХ суочава са бројним проблемима као што су мањак временских и норматива по профилу, те лоше дефинисани уговорни односи између послодаваца и финансијера.

И здравствени радници у Кантоналној болници Зеница јуче су ступили у штрајк упозорења који се одржава у холу болнице, у вријеме паузе током радног времена.

Штрајк упозорења најавили су и здравствени радници Синдиката радника запослених у здравству Босанско-подрињског кантона.

Извор: СРНА