latinica  ћирилица
14/10/2017 |  11:04 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Саобраћај без већих застоја

Данас ће се превозити вангабаритни терет на релацији насеље Подгора /Бањалука/ - каменолом Љубачево, па се возачи на овој дионици позивају на опрезнију вожњу и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Пале - тунел Каловита брда - Фото: СРНА
Пале - тунел Каловита брдаФото: СРНА

У Бањалуци забрањен је саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, преко Зеленог моста, те свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

У тунелу Каловита Брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је потпуно обустављен због санационих радова и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина–Главичице /улице 27 марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на магистралном путу на дионци Лончари-Брчко један-Брчко два-Доња Буковица, због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже и рехабилитацији коловоза на дионици магистралног пута у Невесењу у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом. Радови се изводе свакодневно од 7.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У мјесту Љубачево и на дионици пута Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац. Ова забрана се не односи на теретна возила којима ће се вршити транспорт дрвних сортимената регионалним путем од Сопотника до Дрињаче.

У Федерацији БиХ у току су радови на изградњи пјешачког пролаза испод магистралног пута код моста у Коњицу, због чега се саобраћај на овом локалитету одвија наизмјенично, једном траком.

На истом магистралном путу на локалитетима Доњи Хаџићи и Дривуша, због изградње приступних путева током дана саобраћај се одвија једном траком.

На граничним прелазима у БиХ задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на прелазу Стара Градишка-Градишка, тако да се на овом прелазу током дана могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА