latinica  ћирилица
14/10/2017 |  15:33 ⇒ 15:49 | Аутор: РТРС

Чавић позвао власт у Српској да одржи референдум

Лидер НДП-а Драган Чавић изјавио је данас у Бањалуци да власт у Републици Српској мора да одржи референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.
Драган Чавић - Фото: СРНА
Драган ЧавићФото: СРНА

Он је новинарима рекао да о томе постоји усвојена одлука Народне скупштине Републике Српске, оцијенивши да је "лицемјерно да се предсједник Републике Српске Милорад Додик крије иза опозиције, чије га мишљење и не интересује".

"Од када је то Милораду Додику стало до тога шта ја мислим", упитао је Чавић коментаришући наводе предсједника Српске, који је данас позвао опозицију да подржи одржавање референдума у Републици Српској, а уколико нема те подршке привремено ће бити повучена одлука о референдуму до постизања консензуса у Српској.

Чавић је позвао Додика, Ненада Стевандића, Недељка Чубриловића и све оне који су гласали за референдум да га одрже, да поштују закон, да оно што су грађанима обећали заврше и да се више не играју "мачке и миша".

"Њих мишљење опозиције не интересује низашта, па ни зато. Наше је мишљење да се одржи референдум", рекао је Чавић.

Он је предсједника Српске и друге представнике власти оптужио да су се препали личних и економских санкција за Републику Српску.

"Ја ћу, када референдума буде, на њега изаћи, али мислим да тај дан нећу дочекати", рекао је Чавић, који сматра да у Републици Српској неће ни бити одржан референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.

Чавић је рекао да је данас одржана сједница Предсједништва НДП-а који већ три мјесеца ради на припремама за наредну изборну годину.

"Данас су усвојене бројне одлуке које ће у форми приједлога ићи на сједницу Главног одбора која ће бити одржана 11. новембра, док ће 10. децембра у Бањалуци бити одржана скупштина НДП-а са укупно 1.001 делегатом", рекао је Чавић.

Он каже да ће делегати из свих изборних јединица, свих градских и општинских одбора из Републике Српске 10. децембра у Бањалуци, на сједници Скупштине НДП-а изабрати Главни одбор, Актив жена, Актив младих, усвојити декларацију која ће се односити на политику партије према будућности Републике Српске и БиХ и стратешким питањима те будућности.

Чавић је увјерен да НДП има капацитет и да у наредној години, заједно са партнерима може да рачуна на озбиљан изборни резултат.

Извор: СРНА