latinica  ћирилица
14/10/2017 |  16:43 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Академска сликарка Жељка Паић представила радове у Лондону (ВИДЕО)

Млада академска сликарка Жељка Паић представила је неке од својих радова на овогодишњем The Other Art Fair у Лондону као једини и први представник из Босне и Херецговине.
Жељка Паић - изложба у Лондону - Фото: РТРС
Жељка Паић - изложба у ЛондонуФото: РТРС

Изузетно посјећена изложба у енглеској пријестоници отворила је врата овој младој сликарки која је своју посјету искористила да прикаже радове који су настајали у протекле двије године.
 
The Other Art Fair London окупља младе умјетнике из цијелог свијета који су захвљајући оштром оку критике заслужно добили шансу да се представе енглеској јавности.

Од укупно 700 умјетника колико их се пријавило на конкурс, пет најбољих изложило је своја дјела у једној од најпосјећенијих галерија у Лондону.

Паићева је истакла да је било велико задовољство представљати Босну и Хрецеговинну на овој свјетској изложби, додајући да је за јако кратко вријеме успјела остварити велики број контаката.

Велика Британија као центар свјетске културе представља сјајну одскочну даску за њен даљи умјетнички ангажман.

Жељка Паић је осим Академије умјетности Универзитета у Бањалуци завршила и архитектонско-грађевински факултет и до сада је имала неколико запажених самосталних изложби.