latinica  ћирилица
17/10/2017 |  07:52 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Тони Надал: Роџер је најбољи у историји, али...

Тони Надал, стриц и тренер првог тенисера свијета Рафаела, рекао је да је Роџер Федерер без сумње најбољи тенисер у историји ‘бијелог спорта’.

Федерер је у недјељу савладао Надала у финалу Мастерса у Шангају и остварио пету узастопну побједу над највећим ривалом, што му је пошло за руком тек у 37. години.

"Федерер је најбољи тенисер у историји. Знам мали број спортиста који доминирају својим спортом као што то Роџер чини у тенису. Његов утицај у посљедње двије деценије је био спектакуларан", рекао је Тони Надал.

Он је истакао можемо очекивати да Швајцарац на тријумфалан начин заврши сезону.

"Роџер је на спектакуларном нивоу. Направио је измјене у својој игри које су, по мом мишљењу, веома интелигентне и чине га агресивнијим. Много је сада теже играти против Федерера, посебно на брзим подлогама на којима је најбољи. Очигледно је велики фаворит за титулу на Завршном Мастерсу у Лондону".

Ипак, ‘Бик са Маљорке’ ће имати шансу да га стигне.

"Рафа игра на изузетном нивоу и вјерујем да је и он један од најбољих свих времена. Ако настави добро да игра, а Федерер се повуче, у сљедећих неколико година бисмо могли да покренемо ту дебату, у случају да освоји још Гренд слемова. Али, тренутно, Роџер је бољи", закључио је Тони.

Извор: Б92