latinica  ћирилица
17/10/2017 |  15:25 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Зворник - пријем за слијепа и слабовида лица (ВИДЕО)

Поводом Међународног дана бијелог штапа и 20 година постојања зворничке Организације савеза слијепих, у Градској управи одржан је пријем за представнике ове и представнике организација Савеза слијепих из сјевероисточног дијела Републике Српске.
Слијепи и слабовиди - Фото: РТРС
Слијепи и слабовидиФото: РТРС

Истакнуто је да је направљен одређен помак, када је ријеч о положају слијепих и слабовидих лица у Зворнику, а градоначелнику Зворника, Зорану Стевановићу, уручена је златна плакета као знак захвалности за разумијевање које је показао у претходним годинама.

"Ми смо првенствено овдје искористили прилику да начелника упознамо са нашим проблемима као индивидуална лица. То јест као лични проблеми, а свакако као и проблеми организација из којих долазимо", рекао је предсједник Организације слијепих Зворник Љубинко Ребић.

"Подржавамо њихову борбу да њихов статус у друштву буде поправљен у позитивном смислу и сами чинимо све да сваке године кроз нашу буџетску подршку и кроз радне видове подршке ти људи се осјећају као равноправни грађани нашег града", изјавио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.