latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:32 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Савић: Мој гол се памти 40 година, то нешто говори...(ВИДЕО)

Легендарни центарфор Црвене звезде Душан Савић, који је чувеним голом у Лондону избацио Арсенал из УЕФА купа 1978. године, сматра да садашњи тим црвено-бијелих може да направи изненађење у мечу два тима у Лиги Европе.
Славље Црвене звезде на највећем српском стадиону - Фото: РТС
Славље Црвене звезде на највећем српском стадионуФото: РТС

Генерацији са Савићем, Владимиром Петровићем Пижоном, Цветином Благојевићем и осталима, данас је на стадиону Рајко Митић уприличен коктел и сећање на подвиг ка путу финала УЕФА купа, али и направљен шпалир од тима Владана Милојевића.

- Пријатно сам се осјећао данас, виђамо се и иначе, али још љепше је када се нађемо са оваквим поводом. Срећан сам што могу да видим моћан Арсенал у Београду, а још више што мој син може да буде у истој позицији као ја, иако је он дефанзивац, а ја био нападач - рекао је Савић на стадиону Звезде.

Он се присјетио сјајне акције комплетног тима Звезде, Пижонове пете, центаршута Благојевића и његовог гола из волеја три минута прије краја утакмице у Лондону.

- Нисам знао да ће о том голу толико да се прича, а још мање да се памти 40 година. Вјероватно ће трајати још 40 година. То је гол који није донио трофеј и чудно је колико се памти, вјероватно то нешто говори - каже Дуле.

Савић додаје да Црвена звезда нема разлог да се плаши Арсенала.

- Није једноставно дијелити савјете, Милојевићеви играчи само би требало да буду најбољи на терену у том тренутку, а уз Божју помоћ вјерујем да могу да остваре добар резултат. Не треба размишљати о резултату, немам страх, па нека буде како-буде - закључио је Савић.

Утакмица 3. кола Х групе Лиге Европе између Црвене звезде и Арсенала игра се у четвртак од 19 сати у Београду.

Извор: РТС