latinica  ћирилица
17/10/2017 |  21:32 | Аутор: РТРС

Еврокуп- Будућност побиједила у Јерусалиму

Подгоричани су славили послије драме на гостовању Хапоел Јерусалиму (86:81) у другом колу Еврокупа.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Тим Александра Џикића наставио је са одличним партијама, па тако послије побједе у Железнику над Звездом, долазе и до тријумфа над фаворизованим Хапоелом.

Будућност је од средине треће четвртине контролисала утакмице, међутим домаћи играчи су преко искусног Лиора Елијахуа успјели да се врате у меч.

У посљедња два минута утакмице, када је Хапоел успио да изједначи послије дуго времена (75:75), веома важну тројку погодио је Никола Ивановић. Будућност је успјела да одбрани напад, а потом је Ивановић фаулиран што му је донијело два бацања.

Црногорац је погодио оба бацања и тако практично израстао у хероја. Домаћи играчи успјели су поново да се врате, сада преко Остина Деја и Куртиса Џерелса који су погодили веома важне тројке.

Међутим, гости су били прецизни са линије за слободна бацања, па је Будућност имала +3 на десетак секунди до краја. Прво Халперин није постигао тројку, а потом је из тешке ситуације промашио и Џерелс па су гости из Подгорице дошли до огромног тријумфа.

Ово је била друга побједа за Будућност, док је екипа Фоциса Кацикариса забиљежила други пораз. Најефикаснији у побједничком саставу био је Никола Ивановић са 17 поена, док је Филип Баровић одиграо најбоље, пошто је меч завршио са 13 поена и девет скокова, од којих је неколико било пресудних.

У домаћем саставу Џером Дајсон је убацио 21 поена, док је Ален Омић постигао 14 уз четири скока.

Извор: Б92