latinica  ћирилица
18/10/2017 |  19:53 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Сви ухапшени на слободи, Ивици Тодорићу одређен притвор

Државно тужилаштво Хрватске је саопштило да је затражило истражни притвор за свих 15 осумњичених у афери "Агрокор".
Томислав Лучић, Љерка Пуљић, Иван Црњац, Ивица Тодорић, Пирушка Цањуга, Анте Тодорић и Мислав Галић  (Фото: Давор Davor Pongračić / CROPIX) -
Томислав Лучић, Љерка Пуљић, Иван Црњац, Ивица Тодорић, Пирушка Цањуга, Анте Тодорић и Мислав Галић (Фото: Давор Davor Pongračić / CROPIX)

Рочиште на коме се о томе одлучивало почело је данас у подне и трајало је пуних седам часова. Суд је донио одлуку на захтјев ДОРХ-а који је затражио затвор за све приведене.

Адвокат Анто Нобило рекао је да сви ухапшени у афери "Агрокор" излазе на слободу и да за њих није затражен истражни затвор. Једино је за Ивицу Тодорића одређен истражни затвор, а он се тренутно не налази на територији Хрватске.

Адвокат Љубо Павасовић Висковић такође је изјавио да је одлучено да ће сви ухапшени менаџери Агрокора бити ослобођени,  док је једномјесечни истражни затвор одређен за Ивицу Тодорића. Ако се Тодорић не појави у Хрватској у року од три дана, за њиме ће бити расписана потјерница.

- Ако се Ивица Тодорић појави у Хрватској, он ће завршити у Реметинцу, а с обзиром на ову одлуку сада ће се моћи расписати и међународна потјерница за њим -  рекао је  Висковић.

Уз Тодорића и синове, који нису у Хрватској, у случају "Агрокор" у понедјељак су ухапшени Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордиа, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, ЛЉрка Пуљић и Ивица Сертић. Сви су били чланови управе или надзорног одбора у Агрокору, док су Дискордиа и Хрстић запослени у ревизорској кући Baker Tilly која је радила ревизорска извјештаје за Агрокор.

Извор: Индекс