latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:40 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Додик и министри у Рибнику- Рјешење проблема водоснабдијевања (ВИДЕО)

Општина Рибник наредне године добиће више од 600.000 марака за реализацију три пројекта.
Додик у Рибнику - Фото: РТРС
Додик у РибникуФото: РТРС

Најважнији је рјешавање проблема водоснабдијевања на платоу Мањаче. Грађанима је, ипак, највећи проблем незапосленост.

Дјеца са заставицама и грађани дочекали су у Рибнику предсједника Српске Милорада Додика и министре. Не знају шта је повод несвакидашњој посјети, али се надају да ће неке од њихових жеља бити испуњене кад се оконча састанак републичког руководства са представицима општине.

Иза затворених врата договорено је рјешавање три проблема - водоснабдијевање платоа Мањача, набавка ватрогасног возила и изградња спомен собе погинулим борцима. Све то финансираће грађани из буџета Владе Српске, а обећање је дао предсједник Српске,Милорад Додик. Вода у 21. вијеку становницима Мањаче ускоро би могла да постане досањани сан.

Предсједник Српске је рекао да ће из републичких средстава за овај пројекат бити донирано 250.000 КМ у наредној години, као и да ће уз друга средства бити прикупљена скоро половина неопходног износа за трајно рјешење тог питања.

На састанку је разговарано и о запошљавању, а област у којој би се то могло остварити је, каже Додик, прерада дрвета. Због тога треба подићи ниво обраде дрвета, чиме би се постигла већа конкурентност на тржишту. Начелник општине Раденко Бањац задовољан је односом републичкле власти према Рибнику.

- Договорили смо и да буде изграђена спомен-соба за погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату и трг за шта ће нам Влада обезбиједити 50.000 КМ - реакао је Бањац.

Проблем предузећа Рибничарка, које је у стечају, такође ће бити ријешено, али детаљи нису откривани, осим да ће општина откупити акције предузећа.