latinica  ћирилица
22/10/2017 |  09:02 ⇒ 09:05 | Аутор: РТРС

Јокић скакао и асистирао, Теу мала минутажа (ВИДЕО)

Лос Анђелес Клиперси и Денвер Нагетси одиграли су у ноћи између суботе и недјеље мечеве у НБА лиги против Финикс Санса, односно Сакраменто Кингса.

Веза између Блејка Грифина и српског играча дефинитивно нападачки функционише, а Теодосић је до сада одговарао и Деандреу Џордану због високих лобова које му је слао.

У мечу са Сансима и побједи 130:88, српски играч је добио десетак минута у игри, углавном прво полувријеме и током својих минута на паркету је имао пет поена и двије асистенције.

Асистирао је Грифину за тројку, што му је Грифин касније узвратио. Управо крилни центар Клиперса је био и најефикаснији на мечу са 29 поена, а Клиперси су се осејтно одлијепили крајем друге и почетком треће четвртине. Тројка уз звук сирене Грифина после кросовера дефинитивно је означила почетак краја нада за Сансе.

Након тога је разлика расла до монструозна 42 поена. Осим Грифина у Клиперсима се истакао Лу Вилијамс са 18 и Патрик Беверли са 15 поена. Код Санса су највише имали Алекс Лен, 15 поена, Девин Букер 13 и Џош Џексон 12 поена.

Денвер Нагетси успјели су да побједе Сакраменто Кингсе у утакмици у којој је укупно постигнуто 175 поена (96:79). Нагетси су релативно брзо успоставили контролу у мечу, већ у првој четвртини су повели, али та предност није била двоцифрена, а Кингси су се држали до почетка друге дионице.

Нагетси тада почињу да праве разлику и до полувремена воде са +8. Никола Јокић који нас је прошле сезоне навикао на партије и са по 30+ поена овога пута није уписао ниједан. Српски играч је био најбољи асистент у мечу са седам успјешних додавања и девет скокова за 30 минута на паркету.

Њега су поентерски "покрили" Пол Милсап са 18, Кенет Фарид који је имао исто толико, те Гери Херис са 17 кошева.

Нагетси су добро кружили лоптом у нападу и правили простор за лакше поене које играчи Кингса нису могли да чувају, а било је и атрактивних додавања. У екипи Сакраменто Кингса још једном није било Богдана Богдановића. Најбољи је био Диерон Фокс са 18 поена, а Скал Лабисије имао 13.

Милвоки се опоравио од пораза у мечу са Кливлендом, а Јанис Адетокумбо је још једном био најбољи играч своје екипе. Док се тим нада повратку Џабарија Паркера кога никако да заобиђу повреде, Адетокумба може да заустави мало ко. Леброну Џејмсу је пошло за руком да му удари рампу у претходном мечу, а у екипи Портланда Адетокумба није нико могао да задржи Грик Фрика.

Адетокумбо је имао 44 поена у побједи 113:110 и мечу у коме нико није имао предност од десет поена. Крис Мидлтон му је био најближи са 18 поена, а Брогдон је додао 13. Код поражених су пословично били најбољи Си Џеј Меколум и Дејмиен Лилард са по 26, а добро вече је имао и Јусуф Нуркић који је уписао 17 поена.

Јута Џез је са 96:87 побиједила Оклахома Сити Тандере којима није помогла ни добра партија Кармела Ентонија. Доскорашњи играч Њујорк Никса имао је 26 поена, а на другој страни је Џо Инглс био најефикаснији са 19 поена. Занимљиво је да је најбољи скакач у Оклахоми био МВП Расел Вестбрук са 13 скокова.

Код побједника су још били добри Рики Рубио и Руди Гобер са по 16 поена. На другој страни је Пол Џорџ имао 22 поена, а изостао је поентерски учинак Вестбрука који је имао шест поена уз лоше проценте шута из игре.

Актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси поражени су од Мемфис Гризлиса 111:101 у мечу у коме је бриљирао Марк Гасол. Гризлиси су од треће четвртине почели да праве предност коју неће испуштати до краја.

Стеф Кари је убацио 37 поена за Ратнике, Гасол 34 за Мемфис, а млађи брат Пау Гасола је био и најбољи скакач своје екипе са 14 скокова. У Голден Стејту је добар био и Кевин Дурент са 29 кошева.

Извор: Б92