latinica  ћирилица
23/10/2017 |  11:16 | Аутор: РТРС

Никозија подржава антитерористичке напоре Москве

Кипар подржава Русију у борби против тероризма и позива на јачу међународну сарадњу у елиминисању пријетње, изјавио је кипарски предсједник Никос Анастасијадес.
Кипар - Никозија     (Фото:Flickr) -
Кипар - Никозија (Фото:Flickr)


Он је похвалио посвећеност Москве у борби против међународног тероризма и оцијенио да је Споразум о борби против тероризма, који су у фебруару 2015. године потписали Кипар и Русија, означио почетак нове ере сарадње, те да ће тај документ допринијети појачавању напора у ефикаснијој борби против терориста.

Анастасијадес је рекао да тероризам представља озбиљну пријетњу регионалном и међународном миру и безбједности, те да се тај проблем може ријешити само заједничким акцијама међународне заједнице, преноси ТАСС.

"Кипар одлучно заступа неопходну заједничку организовану глобалну акцију против пријетње и активно учествује у глобалним напорима да би се елиминисао међународни тероризам. Морамо заједнички да урадимо више како бисмо омели путовање терориста, али и да урадимо више на проблему повратка страних милитаната", навео је Анастасијадес.

Кипарски предсједник је данас започео дводневну посјету Русији, током које ће се састати са руским премијером Дмитријем Медведевим и предсједником Русије Владимиром Путином.

Извор: Срна