latinica  ћирилица
24/10/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Јокић након "судара" са противничким тренером: Жао ми је због техничке

Српски центар Никола Јокић имао је маестралну партију у НБА лиги, али то није било довољно да његов тим Денвер побиједи Вашингтон. Јокић је у одлучујућим моментима зарадио техничку грешку због "судара" раменима са противничким тренером Скотом Бруксом.

Јокић је тридесетак секунди прије краја меча кренуо ка својој клупи која је затражила тајмаут.

На путу се нашао тренер Визардса Скот Брукс, са којим се Јокић сударио раменима, након чега је српски центар добио техничку грешку, која је доста помогла Вашингтону да ријеши веома неизвестан меч.

"Добио сам техничку грешку. Дешава се, жао ми је што сам своју екипу довео у лошу позицију, то је једино што могу да кажем. Постигли смо кош, погледао сам ка судији јер сам мислио да је био фаул, окренуо сам поглед да видим резултат, онда сам ударио тренера Брукса. Мислио сам да је мене неко одгурнуо, али сам помислио да није заиста важно", изјавио је Јокић након меча.

Да се ради о случајности, а не о намјерном потезу Јокића, посвједочили су и тренери обе екипе.

"То је била веома необична и чудна ситуација. Мислим да Јокић то није урадио намјерно", рекао је тренер Визардса Брукс.

"Погледао сам снимак десет пута. Никола је рекао да није било намјерно. Он је излазио са терена, Брукс је улазио на терен. Дошло је до контакта. Мислим да је мало и претјерано све. Скот Брукс је добар човек и тренер, није било намјере. У жару борбе се десе ствари које не можете да објасните", рекао је Мелоун.

Извор: РТС