latinica  ћирилица
24/10/2017 |  13:33 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Сребро за Арсовићеву и Стефановића на Свјетском купу

Већ првог дана финалног турнира Свјетског купа српски стријелци су се окитили медаљом јер је пар Андреа Арсовић - Милутин Стефановић освојио сребрно одличје у такмичењу миксева ваздушном пушком, које је први пут било саставни и званични дио програма финала Свјетског купа.
Андреа Арсовић - Фото: Getty Images
Андреа АрсовићФото: Getty Images

На финалном турниру учествовало је осам тимова, по четири најбоља са свјетских купова у Њу Делхију и Габали.

Финале је донијело велику борбу за злато. Кина 1 је најбоље почела, али средином финала на прво мјесто су избили Арсовић и Стефановић, Кинези су се касније вратили на челну позицију, али са врло малом предношћу над српском екипом.

Тандем стријелаца из Кине је злато обезбиједио тек на крају, обоје су били прецизнији од наших репрезентативаца у посљедње три серије.

За шампионски тим гађали су млади 20-годишњи стријелци Мингјанг Ву и Бухан Сонг, који су се недавно појавили на свјетској сцени, али као и многи кинески такмичари врло брзо почели су да нижу велике успјехе.

У сриједу, другог дана финала Свјетског купа Србију ће представљати један стријелац, поново Милутин Стефановић кога очекује појединачно такмичење ваздушном пушком.

Извор: РТС, ФОНЕТ