latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:54 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Малешевић посјетио штанд Завода за уџбенике Источно Сарајево

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић посјетио је данас штанд Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево на 62. Међународном сајму књига у Београду, изразивши наду да ће до краја октобра библиотеке у неразвијеним општинама широм Српске добити знатан број књига у оквиру акције "Читајмо заједно".
Beograd - Dane Malešević, Sajam knjiga - Фото: СРНА
Beograd - Dane Malešević, Sajam knjigaФото: СРНА

Малешевић је подсјетио да се акција, која је јуче почела и трајаће до краја октобра, састоји у томе да сви који купе књиге у књижарама Завода на одређен начин поклањају једну књигу некој од библиотека из неразвијених општина широм Српске, с тим да ће ту другу књигу платити Министарство просвјете и културе Републике Српске.

"То је значајно зато што желимо да библиотеке у неразвијеним општинама обогатимо књижевним фондом и то оним књигама које су издате у протекле двије године. Мислим да ће ова акција коју смо покренули дати резултате", рекао је Малешевић.

Он је позвао грађане Српске да посјете књижаре Завода и да одаберу једну од књига белетристике или школске лектире и на тај начин поклоне књигу некој од библиотека у Републици Српској.

Директор Завода Раде Ристовић каже да је веома задовољан што су заједно са Министарством покренули један овакав хуманитарни пројекат. "Ова акција има за циљ и да се шира читалачка публика упозна о дјелима која је Завод издао", рекао је Ристовић.

Он је истакао да ово није једина акција коју Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево ради свих ових година са Министарством просвјете и културе Републике Српске, те да се нада да ће сличних акција бити и у наредном периоду.

"У свим нашим књижарама већ имамо резултате ове акције, побољшана је продаја књига у оквиру ове акције. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још бољу продају", рекао је Ристовић.

Он је додао да ће свако ко се опредијели да у књижарама Завода купи неку од књига направити један хуман чин, те да ће самим тим бити сви задовољни.

Извор: СРНА