latinica  ћирилица
24/10/2017 |  19:12 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Шта је позадина рушења гаража у центру Теслића? (ВИДЕО)

Шта се крије иза рушења гаража породице Карајица, у центру Теслића? Док надлежни тврде да су законске процедуре испоштоване, прича ипак има и политичку позадину.
Теслић, гаража - Фото: РТРС
Теслић, гаражаФото: РТРС

Нису банули, кажу у општини Теслић, већ су спровели законске процедуре, с намјером да уклоне спорне гараже. Како год, њихов долазак с багером и без икаквог налога шокирао је власнике гаража тим прије јер, како тврде, рок за жалбу на општинско рјешење није истекао.

- Одјељење за просторно уређење општине Теслић дана 12.10.2017. године донио је рјешење и оставио рок од пет дана инвеститору да уклони објекат. Уколико инвеститор не уклони објекат у датом року, општина ће ангажовати извођача да изврши уклањање о трошку власника - каже Никола Стокић, начелник Одјељења.

Вернеса Стевановић, сестра власника гаража, тврди да је прекршен рок за жалбу.

- Имамо право на жалбу у року од 15 дана, а они су отприлике три дана након уручења рјешења дошли да руше - тврди Стевановићева.

Од рушења се не одустаје, а буде ли потребно затражиће и асистенцију полиције, кажу у општини. У образложењу општинског рјешења о уклањању привременог помоћног објекта наводи се да је рушење затражио Горан Ђекановић из Теслића, како би саградио стамбено-пословни објекат.

Тиме су оправдане сумње опозиционог СНСД-а који је тврдио да је њихова бивша страначка колегиница Дијана Ђекановић странку напустила и приклонила се СДС-овој скупштинској већини због личних интереса.

- Увјерени смо да је брзина којом покушавају све то да ураде управо зато да би се одборници Дијани Ђекановић омогућило да изгради стамбено-пословни објекат - наводи СНСД-ов одборник у Скупштини општине Теслић Мишо Стојановић.

Док у Теслићу и птице на грани знају ко ће градити стамбено-пословни објекат, ресорни начелник није упућен. У најмању руку чудно, јер је рјешење, у којем је наведено ко тражи рушење гаража и ко ће градити објекат, потписао управо Стокић.

- Не бих да коментаришем спекулације. У питању је општинско земљиште које ће ићи на лицитацију, а инвеститор који га купи ће градити објекат - каже Стокић.

За насљеднике породице Карајица то је још један шок, јер су као дугогодишњи корисници земљишта и гаража очекивали да ће општина куповину прво њима понудити. За комплетирање парцеле за градњу стамбено-пословног објекта, осим Карајица, на удару су и њихове комшије. Пред камере не желе јер су, кажу, коначно на путу да ријеше дугогодишњи проблем са општином.