latinica  ћирилица
24/10/2017 |  22:48 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Олимпијакос бољи од Макабија у Тел Авиву

Кошаркаши Олимпијакоса побиједили су послије драме Макаби у Тел Авиву са 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) у трећем колу Евролиге.
Кол у НБА моду, Принтезис водио Олy до побједе (Фото: СтарСпорт) -
Кол у НБА моду, Принтезис водио Олy до побједе (Фото: СтарСпорт)

Макаби је поражен у веома узбудљивој завршници у којој је имао напад за побједу. Да је Норис Кол погодио и свој 24. поен, радовао би се "Понос Израела".

Кошаркашу који је одиграо одличну утакмицу у НБА ритму није се осмјехнула срећа па није искоришћен претходни промашај Вангелиса Манцариса који је могао да постане трагичар меча.

Најбољи је у тиму Олимпијакоса био Јоргос Принтезис са 21 поеном, а српски центар Никола Милутинов је уписао осам поена и исто толико скокова уз двије асистенције.

Осим Нориса Кола, Пјер Џексон је за Макаби постигао 14 кошева, а остали су имали мање од десет поена. Олимпијакос је у посљедња два минута тврде утакмице ушао са шест поена предности 69:63, након слободних бацања Милутинова, али то није спријечило Макаби да кошевима Мајкла Рола и Нориса Кола дође надомак побједе.

У томе нису успјели, па сав плијен из Израела носе Грци. Олимпијакосу је ово трећа побједа, док је Макаби претпио први пораз у овој сезони Евролиге.

Извор: Б92