latinica  ћирилица
26/10/2017 |  09:17 ⇒ 09:25 | Аутор: РТРС

"Месо" мирише на Бањалуку и обећава успјех (ВИДЕО)

"Босонога" продукција са продуценткињом Бранкицом Јанковић на челу протеклу годину, говорећи о серији и филму "Месо" у режији Саше Хајдуковића по сценарију Николе Коље Пејаковића, обећавала је много, а послије премијерног приказивања три епизоде серије у "Синеплексу Палас" увјерили су присутне да је обећање испуњено.
Серија и филм "Месо" - Фото: Глас Српске
Серија и филм "Месо"Фото: Глас Српске

А они који испуњавају обећања се поштују. То је показала и публика, која је у уторак увече снажним аплаузом, стојећи, подржала многобројну и, што је најбитније, домаћу екипу, која је свој таленат, креативност и способност улагала у настанак ове приче. Поред професионалних глумаца свима добро познатих, било је занимљиво видјети лица из града, позната по неким другим занимањима у мини-улогама. Приказивање серије на РТРС-у и РТС-у почиње у суботу у 21 час и јавност ће дефинитивно уживати и са нестрпљењем ишчекивати сљедеће епизоде о Мирку и Славку, пријатељима из дјетињства, који се у родном граду срећу послије много година. Живот у сјећањима на вријеме у којем су одрасли много се разликује од оног у којем сада живе и у којем се боре, сваки на свој начин за опстанак. Радњу приче немогуће је испричати у неколико редова, а не би било фер ни према публици, која са нестрпљењем ишчекује прву епизоду "Меса", кварити доживљај. Срећу и понос није крила ни продуценткиња Бранкица Јанковић, која је истакла да је ово ноћ у којој екипа "Босоноге" ужива у дружењу са свима онима који су помогли да њихова идеја успије.

- Сви пројекти из културе увијек су захтјевни и увијек је тешко радити на њима, али када смо погледали финални производ и када смо видјели шта смо направили и када су стигли позитивни коментари од оних чије мишљење цијенимо, много је лакше - искрена је Јанковићева.

И редитељ Саша Хајдуковић био је срећан због позитивних реакција присутних и додао да су исте биле и на пројекцијама затвореног типа.

- Снимање је увијек авантура, поготово када траје толико дуго. Сви ти процеси су јако узбудљиви, али мислим да смо их успјешно прошли - казао је Хајдуковић.

Главну улогу тумачи Игор Ђорђевић, а поред њега глуме и Никола Пејаковић, Бранко Јанковић, Вук Костић, Марија Пикић, Факета Салихбеговић-Авдагић, Николина Јелисавац, Љубиша Савановић, Томислав Трифуновић, Стојан Матавуљ и многи други.

Превазиђена очекивања
Безброј пута, па тако и сада, на великом платну публику је засмијао Љубиша Савановић, који у "Месу" тумачи лик конобара Мише.

- Много сам очекивао од серије, али ово што сам видио је више од тога што сам очекивао. Серију дефинитивно очекује регионални успјех, што је за Бањалуку било незамисливо. Ово је на почетку била приватна иницијатива која је прерасла у врхунску ствар. Нажалост, ово је и доказ да нема система, константног и промишљеног улагања у филмску индустрију и да је то једна велика грешка у култури Републике Српске - казао је Савановић.

Извор: Глас Српске