latinica  ћирилица
26/10/2017 |  14:51 | Аутор: РТРС

РУГИП на располагању надлежним органима

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИП/ подржава активности Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Републичког тужилаштва и других надлежних органа у сузбијању свих облика криминала и корупције.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

Поводом јутрошњег хапшења троје запослених из ове управе, из РУГИП-а су саопштили да су на располагању надлежним органима у обављању њихових послова и задатака.

"Поштујући пресумпцију невиности, а имајући у виду да је истрага у току, не можемо дати више детаља о јутрошњем привођењу лица запослених у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове", наведено је у саопштењу.

Уколико надлежни органи утврде одговорност приведених особа, из РУГИП-а наводе да ће против њих предузети законом предвиђене мјере из своје надлежности.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а ухапсили су јутрос у просторијама РУГИП-а у Бањалуци помоћника директора Александра Деурића, шефа Подручне јединице РУГИП-а Бањалука Драгана Груловића и стручног сарадника Жељку Милинковић.

Извор: СРНА