latinica  ћирилица
31/10/2017 |  11:53 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Галијашевић: Срби посљедњи браниоци европске традиције а Изетбеговићи…

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић каже да су Срби остали посљедњи браниоци европске традиције и идентитета пред исламистима у данашњој БиХ, која је критична тачка европске безбједности са базама "Исламске државе" у политичким институцијама, вјерским елитама, невладиним организацијама, медијима, систему безбједности, те у многим насељима која живе вануставни живот шеријатске државе.
Џевад Галијашевић (фото: Medija Centar Beograd) -
Џевад Галијашевић (фото: Medija Centar Beograd)

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић каже да су Срби остали посљедњи браниоци европске традиције и идентитета пред исламистима у данашњој БиХ, која је критична тачка европске безбједности са базама "Исламске државе" у политичким институцијама, верским елитама, невладиним организацијама, медијима, систему безбједности, те у многим насељима која живе вануставни живот шеријатске државе.

Галијашевић каже да цијела БиХ, кроз Бошњаке као најбројнији народ, живи теократку илузију о династији Изетбеговић и њиховом политичком насљеђу

"Одговорност за стотину хиљада мртвих под владавином Алије Изетбеговића, за два милиона присилно расељених и за дубоку политичку конфронтацију Бошњака са комшијама хришћанима-Србима и Хрватима, доживјело је своју награду у чињеници да је Бакир наслиједио Алију и од оца преузео власт над терористичком мрежом коју су они изградили, да свој народ држи у покорности, а Србе и Хрвате у страху", истакао је Галијашевић.

Упозорио је да је та мрежа све јача и организованија и да све европске безбједносне службе знају за њу, док безбједносне агенције у Сарајеву, како каже, "подржавају терористе, врше контраобавештајну заштиту терориста и не баве се тероризмом на озбиљан и професионалан начин".

Галијашевић у тексту за Фонд стратешке културе наводи да "министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић, као послушник Бакира Изетбеговића, подржава Агенцију за истраге и заштиту БиХ, која хапси српске политичаре и војнике, прикрива важне базе ‘Исламске државе’ у БиХ и брани власт Бакира Изетбеговића, вјешто скривајући организованост и дјеловање терористичких група и организација", пренијела је наша Телевизија.

"Штитећи терористе и њихове организације, прикривајући почињене терористичке акције и паралишући безбједносни систем БиХ, (високи функционери СДС-а) Младен Босић и Мирко Шаровић преко Мектића одузимају право Републици Српској на истину и одбрану-истину да СДА и Бакир Изетбеговић штите и подржавају терористе у БиХ, да им пружају контраобавјештајну заштиту, да због њих паралишу цјелокупни правосудни систем, да спречавају локалне медије у бављењу том темом", наводи Галијашевић.

Према његовим ријечима, једина ефикасна одбрана интегритета српског народа и Републике Српске јесте управо у разоткривању терористичких организација и терористичке пријетње која долази из Сарајева.

"Драган Мектић је за десет година управљања Службом за послове са странцима омогућио Арапима да организују и изграде десетине насеља затвореног типа око Сарајева, са нелегалном документацијом. Он је лично ослободио Абу Хамзу (Имад ал Хусин) из Имиграционог центра, мијењајући одредбу закона о максималном року задржавања странаца у имиграционом центру", нагласио је Галијашевић.

Оцијенио је да је "скривање и заташкавање терористичке пријетње, те пружање помоћи терористима цивилизацијска издаја и издаја свих људи који желе мир и стабилност, а посебно је издаја Републике Српске, која је највише угрожена од исламског радикализма и сарајевских фанатика одгајаних у Изетбеговићевој доктрини свеопштег рата-свако против сваког".

Извор: Сазнајемо.инфо