latinica  ћирилица
17/11/2017 |  09:12 | Аутор: РТРС

ЕСПН: Јокић-природна звијезда и будући суперстар

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, добија све више медијске пажње у Сједињеним Америчким Државама због својих партија.
Никола Јокић - Фото: РТРС
Никола ЈокићФото: РТРС

Српски играч прошле године показао је да може постати један од најбољих центара, а ако не и најбољи у најјачој лиги на свијету.

Од ове такмичарске године очекује се од њега да то и потврди, а како је кренуо на добром је путу да постане "лице франшизе" и кошаркаш од којег се очекује да постане суперстар.

Један од најпопуларнијих америчких медија ЕСПН сматра да је природна звијезда и играч који ће једног дана постати топ10 играч у лиги.

Зек Лоу, искусни новинар ове медијске куће, написао је колумну посвећену Денвер Нагетсима и Николи Јокићу који су једни од најинтригатнијих тимова у лиги.

Текст Лоуа садржи све слабости и предности тима из Колорада, а доста је посвећен центру ове франшизе и српском играчу.

"Јокић је природна звијезда. У нападу може да уништи нижег играча на посту, док у одбрани није баш оно од чега је направљен. Никада неће бити застрашујући дефанзивац, али зна да одигра веома паметно-на 36 минута у просјеку има скоро двије украдене лопте што је одлична бројка за високог играча. Нагетси могу изградити пристојну одбрану око њега.

Постигао је двоцифрен број поена у пет од Денверових 14 утакмица. Углавном због његове жеље јер ужива да разиграва своје саиграче. Али против већина играча његове висине, Јокић није кошаркаш који ће тражити поене и командовати нападом у завршницама. То је ОК. И даље може бити суперстар и топ10 играч у лиги-његова докторска додавања утичу на квалитет шута и хемију у екипи на начин који се тешко може видјети у бројевима", пише Зек Лоу у свом тексту.

Центар тима из Колорада већ је добио признање од НБА, пошто је изабран за најбољег играча четврте недјеље на Западу.

Суперстарова у најјачој лиги на свијету нема много, а Јокића све више НБА новинара и аналитичара сматрају играчем који у будућности може бити сматран за једног од најбољих кошаркаша у лиги.

Извор: Б92