latinica  ћирилица
17/11/2017 |  13:43 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

"Путеви Републике Српске" у кризи

Конкурс за директора и извршне директоре за економско-финансијске и техничке послове "Путева Републике Српске" истиче данас, али ће највјероватније бити поништен.
Путеви РС - Фото: РТРС
Путеви РСФото: РТРС

Предсједник Надзорног одбора овог јавног предузећа Стојан Лазаревић потврдио је да ће на данашњој сједници тог тијела бити размотрено поништавање конкурса за избор руководства “Путева“ прије отварања пристиглих пријава. Он међутим није желио да говори о разлозима због којих ће разматрати поништавање конкурса.

- Има неколико разлога за то. Многе ствари у овом предузећу другачије се дешавају него што треба, што није добро. Потребно је створити објективне услове за његово функционисање. О свему ћемо одлучити на данашњој сједници - казао је Лазаревић и навео да не зна колико је пријава стигло на конкурс у протеклих 15 дана.

На сједници Надзорног одбора “Путева Републике Српске“ биће ријечи и о проблему између тог предузећа и “Нискоградње Марјановић“ из Приједора. Канцеларија за разматрање жалби БиХ поништила је тендер “Путева Републике Српске“ вриједан 26 милиона КМ због жалбе “Нискоградње Марјановић“ на конкурсну процедуру.

Извор: Глас Српске