latinica  ћирилица
18/11/2017 |  16:38 | Аутор: РТРС

Говедарица потврдио учешће на састанку код предсједника скупштине

Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица потврдио је да ће доћи на састанак лидера владајућих и опозиционих странака у Српској, који је за сутра заказао предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Господин Чубриловић види оно што види сваки обични човјек, а то је да парламент на овај начин не може функционисати", рекао је Говедарица данас новинарима у Источном Сарајеву.

Он је рекао да жели да учествује у свим активностима гдје се може донијети рјешење.

Према његовом мишљењу, скупштинска већина мора да схвати да својим поступцима треба скупштину учинити достојанственом како опозиција не би имала проблеме.

"На састанку ћемо разговарати о свим оним отвореним питањима која се тичу парламента, јер желим да парламент Републике Српске заиста има дигнитет и поштовање, прије свега од народних посланика, како би обичан грађанин закључио да и он има такав осјећај", рекао је Говедарица.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је лидере владајућих и опозиционих странака у Републици Српској на заједнички састанак на коме ће расправљати о раду Народне скупштине у текућем мандату.

На састанку, који је заказан за сутра, учествоваће предсједник СНСД-а Милорад Додик, предсједник ДНС-а Марко Павић и предсједник СП-а Петар Ђокић, те предсједници опозиционих странака СДС-а Вукота Говедарица, ПДП-а Бранислав Бореновић и НДП-а Драган Чавић, саопштено је из Одсјека за односе са јавношћу Народне скупштине Републике Српске.

Извор: Срна