latinica  ћирилица
18/11/2017 |  18:57 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Марковићева и Коњић побједници турнира "Топ осам БиХ"

Фочанка Снежана Марковић и Зеничанин Един Коњић побједници су престижног турнира у стоном тенису "Топ осам БиХ" у сениорској конкуренцији, који је данас одржан у Градској дворани у Фочи.
Фоча - Турнир у стоном тенису "Топ осам БиХ" - Фото: СРНА
Фоча - Турнир у стоном тенису "Топ осам БиХ"Фото: СРНА

Марковићева је као јуниорка први пут освојила овај турнир у конкуренцији најбољих осам сениорки, а у одлучујућем мечу, у седмом колу савладала је Сању Милојицу из Приједора, која је заузела друго мјесто.

Због повреде је изостала прва са ранг листе најбољих стонотенисерки БиХ Емина Хаџиахметовић из Сарајева, која је дугогодишњи освајач овог такмичења.

Неизвјесно је било и у мушкој конкуренцији, а у одлучујућем мечу Един Коњић је био бољи од првог са ранг листе Армина Аличића из Вогошће.

Мечеве најбољих осам у мушкој и женској конкуренцији пратили су и селектори сениорских репрезентација БиХ Владимир Иванек и Нада Марковић, који су похвалили квалитет и организацију такмичења, а посебно чињеницу да је наступило и неколико младих такмичара, који су будућност стоног тениса у БиХ.

Уједно је одржано и такмичење у резервним Б групама турнира Топ осам, у којима су вођене борбе за пласман у елитну осморку.

Успјешан домаћин најбољим стонотенисерима БиХ био је фочански Стонотениски клуб "Перућица".

Извор: Срна