latinica  ћирилица
21/11/2017 |  15:06 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Стевандић: Циљ да будемо парламентарни и у БиХ и у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изразио је задовољство резултатима ове странке у претходне двије године, те навео да су амбиције за наредни период да буде парламентарна и на нивоу БиХ и Српске.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

"Циљеви које смо поставили за наредну годину нису скромни, али ћемо о њима јавност обавијестити у фебруару или марту", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци на пријему који је Уједињена Српска организовала поводом обиљежавања двије године од оснивања.

Стевандић сматра да је највећи успјех Уједињене Српске тај што су политика коју води и њени страначки симболи постали препознатљиви у цијелој Републици Српској.

Он је изразио задовољство напретком Уједињене Српске, која је за двије године напредовала не само бројчано, већ и кадровски.

Стевандић тврди да Уједињена Српска у Народној скупштини "неће бити ни са ким у коалицији, јер тим за развој ове странке конципира економску политику која се доста разликује и од опозиционе и владајуће".

"Да би се та економска политика нашла у парламенту Српске, потребно је да посланичка мјеста освоје људи из Уједињене Српске", каже Стевандић.

Он је поручио и да је сигурно да Уједињена Српска неће подржати садашњи концепт Савеза за промјене у Сарајеву, јер је створило "катастрофу у Републици Српској".

Извор: СРНА