latinica  ћирилица
21/11/2017 |  17:28 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Императив одржати "Жељезнице Српске" (ВИДЕО)

Премијерка Жељка Цвијановић истакла је да је императив одржати "Жељезнице Српске", али не у садашњем обиму, већ ефикасније и боље организоване.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева каже да постоје план и програм рехабилитације и "Жељезница" и здравственог сектора у Српској, додајући да ће бити реализовани уз подршку Свјетске банке.

Наглашава да се у здравствени сектор мора улагати и оно што никада није профитабилно, поготово код нас. Демантовала је информацију да ће бити укинуто здравствено осигурање за незапослене на евиденцији Завода за запошљавање.

"Оно што је већ неколико година у нашим Економским политикама идентификовано као једна од ствари које ће се радити јесте да се на Заводу за запошљавање направи јасна разлика између оних који заиста траже посао, од оних који су на евиденцији само зато што имају обезбијеђено здравствено осигурање, а тиме спадају у социјалну сферу. Неопходно је да се направи разлика између једне и друге категорије, да се зна за кога се тражи посао, а кога треба збрињавати на другачији начин", рекла је премијерка Српске.