latinica  ћирилица
22/11/2017 |  16:04 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Поруке из Источног Сарајева: Убили сте правду, али не и понос српског народа (ВИДЕО)

Шокантна пресуда генералу Ратку Младићу одјекнула је и у Источном Сарајеву.
Источно Сарајево - Фото: РТРС
Источно СарајевоФото: РТРС

Мада од Хашког трибунала правду одавно не очекују, доживотна казна за ратног команданта ВРС још један је доказ да је овај суд политички инструисан из свјетских центара моћи и срамотна иснтитуција за УН. 

Утисак је да су се грађани Источног Сарајева исувише навикли на бреме које носи српски народ.

Организација "Ветерани Републике Српске" у ишчекивању не баш добрих вијести из Хага позивала је протеклих дана на протестну шетњу.

Нажалост, одазвао се веома мали број људи, али то не значи да су се становници Источног Сарајева предали пред одлукама хашких судија.

Удружење "Част отаџбине" на Сокоцу је организовало јавно праћење преноса изрицања пресуде.

Са оба мјеста поручено је: Убили сте правду, али не и понос српског народа.

За страдања 55 милиона људи у Другом свјетском рату осуђено је 26 нациста у нирмбершком процесу који је трајао 11 мјесеци.

Кроз ту призму гледа ратни командант "Вукова са Дрине" и саборац генерала Младића Милан Јоловић Легенда и указује да су у Хагу у процесима који трају 25 година осуђена 72 Србина на 1.200 година затвора.

- Генерал Младић жртва је потребе да се српски народ сатанизује, каже Јоловић.

Из Хага ни људског ни правног односа према Србима, поручује Сретен Јововић, генералов рођак. Каже-осмјелио се да сачува српски народ, зато је крив.

Хашки трибунал није одговорио ни на једну задату мисију, нити је имао универзалан приступ, каже посланик у представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарц.

Да је Хашки трибунал деградирао Уједињене нације и да је играчка у рукама свјетских моћника сматра и посланик у НСРС Срђан Миловић.

Разочарани на слаб одзив суграђана, "Ветерани" су ипак поносно прошетали улицама Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева.

Очекивана, али ипак болна пресуда је првостепена, пдсјећају ветерани и позивају на ангажовање свих ресурса како би се стало у заштиту ратног команданта ВРС и бреме сатанизације скинуло са плећа српског народа.