latinica  ћирилица
22/11/2017 |  21:24 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

ЛШ: Челси у шеснаестини, ЦСКА надиграо Бенфику

ЦСКА је савладао Бенфику у петом колу Лиге шампиона и остао у трци за пролазак у осмину финала из групе А.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Фудбалери Челсија пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона коло прије краја групне фазе, док је Бенфика елиминисана из Лиге шампиона.

Челси је пласман међу 16 најбољих клубова у Европи осигурао лаганом побједом над Карабагом 4:0 у Азербејџану.

С друге стране, ЦСКА је савладао Бенфику 2:0 у Москви, за велики корак за нокаут фази, док су се Португалци опростили од Европе за ову сезону.

Гол за ЦСК дао је Шењиков у 13. минуту, а Жардел је аутоголом у 56. минуту осигурао побједу домаћој екипи.

"Армејци" су у потпуности надиграли госте из Лисабона на московском "минусу", контролисали су меч од првог до посљедњег минута и константно били пријетња по гол ривала.

Међутим, на ток меча умногоме је утицао водећи гол ЦСКА из 13. минута, јер је стрелац Георги Шењиков био у офсајду приликом додавања Бибраса Натха.

Бенфика је тражила начин да изједначи у наставку, али су "орлови" били немоћни. У десетом минуту наставка ЦСКА је "овјерио" тријумф аутоголом Жардела, послије добре акције Витиња.

Српски репрезентативац Љубомир Фејса је био једна од ријетких свијетлих тачки у екипи Бенфике, добио је скоро све дуеле на средини терена, али то није било довољно за бољи резултат његовог тима.

С друге стране, Бенфики није помогао ни улазак другог српског "орла" Андрије Живковића, који је у 83. минуту замијенио Елисеуа.

Челси је лагано стигао до побједе у Бакуу, а меч је преломио детаљ из 19. минута када је искусни дефанзивац Карабага Рашад Садигов оборио с леђа Вилијана у свом казненом простору.

Садигов је одмах добио црвени картон, а Еден Азар са 11 метара отворио серију голова лондонског тима у Азербејџану.

Десетак минута прије полувремена Вилијан прецизним ударцем повећава на 2:0, послије сјајног проигравања Азара, а тачку на меч ставља Сеск Фабрегас из још једног пенала, 20 минута прије краја.

Коначан резултат поставио је својим другим поготком на мечу Вилијан, пет минута прије краја, овај пут на проигравање Педра.

Извор: Б92