latinica  ћирилица
23/11/2017 |  09:08 | Аутор: РТРС

Клинтонова оптужила Трампа да је пружао подршку руским хакерима

Бивша кандидаткиња на прошлогодишњим предсједничким изборима у САД Хилари Клинтон оптужила је предсједника Доналда Трампа да је подржавао руске хакере у потрази за компромитујућим материјалом против ње.
Хилари Клинтон - Фото: telegraph
Хилари КлинтонФото: telegraph

Она је то изјавила у програму „Хју Хјуит шоу“, када ју је водитељ питао о скандалу из 2015. године, када је вршила дужност државног секретара, и када је процурила информација о томе да је за службену преписку користила лични мејл сервер.

„Мислим да су Руси, уз подршку тадашњег кандидата Трампа, радили све како би нашли било коју информацију која би могла да се налази на том серверу“, рекла је Клинтонова.

Како је истакла, сајбер напади на Америку стизали су и из других земаља попут Кине, Ирана и Сјеверне Кореје, али само је Русија извршила напад на америчку демократију.

„Управо је Русија ријешила да нападне нашу демократију у само срце и то путем крађе електронских писама. Упала је у наш систем регистрације гласача, као и цјелокупни изборни систем и претворила је ту информацију у оружје. Ако то не узмемо за озбиљно, они ће наставити то да чине. То је стална пријетња“, упозорила је Клинтонова.

Извор: Спутњик