latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:36 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Добој - Предавања о злоупотреби дроге и безбједном саобраћају за ученике

Службеници Полицијске станице Добој један организовали су данас предавања о посљедицама злоупотребе опојних дрога и безбједном учешћу пјешака у саобраћају за око 100 ученика трећих и петих разреда основне школе "Милан Ракић" у Буковици Великој и подручне школе у Которском.
Добој - Полицијска управа - предавање - Фото: СРНА
Добој - Полицијска управа - предавањеФото: СРНА

Из Полицијске управе Добој саопштено је да су ученици петих разреда упознати о посљедицама које настају коришћењем различитих наркотичких средства, као и о начинима правовременог препознавања првих симптома код лица која конзумирају наркотике.

Ученици трећих разреда упућени су на основна правила понашања у саобраћају као што су поштивање хоризонталне и вертикалне сигнализације, разлози обавезног кориштења безбједносног појаса у возилу, мјеста која су безбједна за игру, ситуације које требају избјегавати ради безбједног доласка у школу и повратка до куће.

Из полиције наводе да је циљ предавања подизање свијести младих о штетности злоупотребе опојних дрога, као једног од облика болести зависности и да се ученицима кроз едукативна предавања укаже на основна правила понашања у саобраћају, како би њихову безбједност подигли на што виши ниво.

Извор: Срна