latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:48 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

Смањени приходи Електропривреде због лоше хидролошке ситуације

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је ова година била изузетно тешка за "Електропривреду Републике Српске" утолико што је хидролошка ситуација била неповољна. "Скоро 70 година није била овако неповољна хидролошка ситуација, имали смо смањену и скоро прекинуту производњу на више енергетских објеката", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.
Електропривреда - Фото: РТРС
ЕлектропривредаФото: РТРС

Он је истакао да је и Термоелектрана /ТЕ/ "Угљевик" била у капиталном ремонту више од 100 дана, док је било планирано 90 дана, те да је све то знатно утицало на укупно стање у Електропривреди Српске па се морала куповати енергија на другим тржиштима.

Упитан да ли је оправдан кредит од 10 милиона КМ који "Електропривреда Републике Српске" планира да подигне за плаћање обавеза према добављачима, Ђокић је рекао да је ово предузеће вјероватно због наведених разлога и због мањка прихода морала да посегне за том мјером да би извршила финансијске обавезе.

Он рекао да је сигуран да "Електропривреда" има потенцијала, да се може консолидовати и да ће 2018. година бити много успјешнија и боља за "Електропривреду Републике Српске".

Извор: Срна