latinica  ћирилица
24/11/2017 |  15:25 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

У бањалучком насељу Петрићевац отворено дјечије игралиште

У бањалучком насељу Петрићевац, на локацији Жуте зграде, данас је отворено ново дјечије игралиште које је изграђено, захваљујући прилозима грађана и донацији предузећа "Жуте зграде - Фортуна".
У бањалучком насељу Петрићевац отворено дјечије игралиште - Фото: СРНА
У бањалучком насељу Петрићевац отворено дјечије игралиштеФото: СРНА


Игралиште је отворио градоначелник Бањалука Игор Радојичић, који је нагласио да је велика акција изградње дјечијих игралишта Градске управе и друштвено одговорних компанија једна од активности коју су најбоље прихватили грађани.

Он је рекао да је ове године завршено седам дјечијих игралишта, а да је у току изградња још четири, саопштено је из Градске управе.

Радојичић каже да је локација за ово игралиште обезбијеђена, захваљујући донацији, а да је допринос дао и Савјет мјесне заједнице Петрићевац.

"Град Бањалука ће са овом акцијом наставити и у наредној години, јер имамо још заинтересованих компанија које желе да граде дјечија игралишта", навео је Радојичић.

Он је истакао да Град на подручју Петрићевца има много планова за наредну годину, поготово када је ријеч о обнови Улице краља Александра, што би требало да буде једна од већих инвестиција у 2018.

"Ова улица је жила куцавица која повезује више насеља и учинићемо све да се обнови. У врху наших приоритета је изградња објекта за друштвене потребе - амбуланте и мјесне заједнице, затим регулација потока, те додатно улагање кроз међународне донације у Основну школу `Милош Црњански`", напоменуо је Радојичић.

Одборник у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић, рекао је да је вриједност пројекта 20.000 КМ, истичући да су изградњу игралишта помогли мјештани новчаним прилозима.

"Ово је прво дјечије игралиште које је изграђено на Петрићевцу у протекле четири деценије. Ускоро би требало да буде изграђена и стаза за шетњу око игралишта и постављене справе за вјежбање", најавио је Станивуковић и подсјетио да су Савјет Мјесне заједнице Петрићевац и Градска управа сарађивали и на уређењу учионице у природи у дворишту Основне школе "Милош Црњански".

Далибор Симић, власник предузећа "Жуте зграде - Фортуна", рекао је да је ово предузеће донирало земљиште за изградњу дјечијег игралишта и апеловао на све грађане да чувају ово игралиште како би дјеца из овог насеља имала лијеп простор за игру и дружење.

Извор: Срна