latinica  ћирилица
25/11/2017 |  19:30 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Када не глуми, Јанковић је мајстор за козији сир (ВИДЕО)

Глумцац Бранко Јанковић који игра једну од главних улога у серији "Месо", рађеној у копродукцији наше медијске куће, ускоро би могао постати свјетски препознатљив и по производњи специјалитета од козијег млијека.
Глумцац Бранко Јанковић - Фото: РТРС
Глумцац Бранко ЈанковићФото: РТРС

Глумац на трактору, снимљен у селу Гуњаци, надомак Ваљева, одакле су и коријени Бранка Јанковића, није у  овим тренуцима на снимању нових сцена, него на свом газдинству.

Осим што одлично глуми, Бранко производи и специјалитете од козијег млијека, који све остављају без даха. Уз добру идеју и много труда посао се развија, па се асортиман и повећава, а нема проблема ни са тржиштем.

- Људи заиста хоће здраву храну, добру храну. Тако су се коцкице поклопиле и сада је то стадо од 150 грла. И све моје колеге и људи са јавне сцене ове произвое конзумирају, а да имам још толико све бих могао да ласирам - каже Бранко.

Сир је главни производ у Бранковом газдинству, али и кајмак који је прави лијек. За пола килограма неопходно је невјероватних 100 литара млијека. Ипак, акценат је на козјој сурутки и то, вјеровали или не - у праху. Једна кашичица овог природног суплемента мијења децилитар свјеже сурутке која је јако здрава.

Бранко каже да је ова сурутка љековита и да помаже дјеци која су обољела од бронхитиса или мају лошу крвну слику и ослабљен имунитет.

Истиче да му је увелико помогао позив глумца, јер је у прилици да сам рекламира производе који се праве у његовом домаћинству и то по рецепту његове прабаке. Ускоро ће се козији производи наћи и у Бечу, али и у далеком Дубаију.