latinica  ћирилица
15/12/2017 |  13:40 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Акција "Дојава": Поднесени извјештаји против 143 лица

Полицијска управа Фоча, у оквиру акције "Дојава", до 10. децембра надлежном тужилаштву поднијела је 143 извјештаја, од чега 79 у прошлом мјесецу против исто толико лица осумњичених за кривична дјела преваре и прања новца.
ПУ Фоча - Фото: РТРС
ПУ ФочаФото: РТРС

У новембру су на подручју ове управе евидентирана 183 кривична дјела, а ријеч је углавном о финализацији акције "Дојава", која још траје.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић каже да се активности полиције у овом случају настављају, те да преваре на интернету путем лажних кладионичарских дојава на друштвеним мрежама више немају тако масован карактер.

- У знатној мјери је смањена ова појава, међутим, тога има још, али су то појединачни случајеви и није масовно као што је било у посљедње три године - рекао је Томовић.

За разлику од почетних хапшења у акцији "Дојава", полиција ових дана позива осумњичена лица на испитивање, која сама долазе у службене просторије.

У сусрет празницима, из Полицијске управе Фоча упозорили су грађане да се суздрже од незаконите или прекомјерне употребе ватреног оружја и пиротехничких средстава.

У Фочи је ових дана први пут отворена специјализована продавница у којој ће легално моћи да се набави пиротехника, што би требало да утиче на увођење реда у овој области, сматрају у полицији.

Када је ријеч о злоупотреби опојних дрога, Костовић каже да је стање задовољавајуће, те да на подручју ове управе нема организованих група наркодилера.

Извор: СРНА