latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:02 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Српски љекари само са папиром и оловком прегледају генерала Младића

Српски љекари почели су данас преглед генерала Ратка Младића у притвору у Хагу, гдје им је дозвољено да унесу само оловку и папир, рекао је Срни Дарко Младић, син генерала Младића.
Ратко Младић (Фото: screenshot) -
Ратко Младић (Фото: screenshot)

"Данас су отишли кардиолог Велибор Илић из Института `Дедиње` и неуропсихијатар Горица Ђокић, који обављају прегледе. Они ће с њим бити данас и сутра, а очекујем да ћемо имати извјештај до петка", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да су из ћелије генерала Младића нестали неки од налаза, који сада "не могу да се лоцирају" и истакао да је то представљало проблем за љекаре, јер су им били потребни да би се боље припремили за преглед.

"Нису им дозволили да унесу ништа сем папира и оловке. Чак ни стетоскоп и апарат за притисак, који је кардиолог хтио да унесе. Они ће имати овакве прегледе без апарата. Не знам шта ће им ставити на располагање, али с обзиром на то да су мјесецима вршили опструкцију њиховог доласка не очекујем да ће баш много да се потруде", рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је, ипак, најважније да је коначно остварено да српски љекари дођу до генерала Младића.

"Нажалост, то је требало одавно да се деси. Више од годину дана траје борба у вези са документацијом и вештачењима, а за конкретан долазак ових лекара потрошили смо скоро четири мјесеца уз велике опструкције", рекао је Дарко Младић.

Према његовим ријечима, за ранији долазак руских љекара како би прегледали генерала Младића, одбрани и породици било је потребно двије године борбе.

Извор: Срна