latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:46 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Херн у одвојеним сусретима са Додиком и Чубриловићем (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт Денисом Херном.
Додик - Херн - Фото: РТРС
Додик - ХернФото: РТРС

Вријеме снажног интервенционизма међународне заједнице оличене у ОХР-у, и наметање рјешења мимо Устава и овлаштења која има високи представник су прошлост, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током састанка са Денисом Херном, нагласивши да је таква пракса удаљила БиХ од демоктратских процеса и потребе за тражењем консензуса.

Међународни интервенционизам само штети БиХ, рекао је предсједник Додик истакавши да је он увијек за договор легално изабраних политичара у БиХ.

Република Српска је чврсто опредијељена за европске интеграције и чини све да се брже креће на том путу, рекао је предсједник Додик. Он је супервизора за Брчко подсјетио и на недавну одлуку Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности за коју се залаже Република Српска.

Што се тиче Брчко дистрикта, Република Српска је изузетно посвећена развоју и напретку Дистрикта и чини све да помогне добре пројекте у Брчком.

Предсједник Додик информисао је супервизора Херна и о економским показатељима у Републици Српској који говоре да Српска биљежи раст и добре резултате у многим сегментима.

Предсједник Републике и супервизор за Брчко размијенили су мишљења и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас у Бањалуци да су сви органи власти и институције Републике Српске стабилни и да функционишу у складу са Уставом, законом и основним начелима демократије.

Чубриловић је на састанку са првим замјеником високог представника међународне заједнице у БиХ Денисом Волтером Херном оцијенио да је у Српској и БиХ неопходно и даље градити систем који ће несметано функционисати, без обзира на персонална рјешења, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Чубриловић-Херн

Он је изразио опредјељење за доношење реформских закона и стварање бољих услове за развој привреде, те омогућавање новог запошљавања и привлачење страних инвеститора, за шта је неопходно изградити квалитетну и функционалну инфраструктуру и омогућити потпунију владавину права.